Exclusieve collectie
Gratis verzenden boven €49,95
Feelgood garantie

Wastips

Lingerie

Een gouden regel is dat je een BH niet langer dan twee keer draagt voor je hem wast. Schouderbandjes gaan losser zitten en de rugomtrek wordt wijder door het dragen. Dit komt omdat de elastische vezels uitrekken onder invloed van je lichaamswarmte, transpiratie en huidschilfers. Het is belangrijk om je bh correct te wassen, zodat de elasticiteit van de vezels kan herstellen. Zo gaat je lingerie langer mee. Wissel elke dag van BH, net als met schoeisel, is wisselen beter voor je voeten en je schoenen, zo is dat ook met lingerie.

Maak eerst alle haakjes vast en doe je lingerie altijd in een waszakje. Dit om schade aan je bh en wasmachine te voorkomen.

Je lingerie wil frisse lucht, net als jij. Laat je lingerie drogen in de lucht. Lingerie kan NIET in de droger.

Laat je wasmachine het zware werk doen!

Kies een programma voor de fijne was, dit programma is meestal 30°, centrifugeer op maximaal 600 toeren en vul de trommel van je machine tot maximaal 1/3.

Wees lief voor je spullen en gebruik een mild fijnwasmiddel en liever geen wasverzachter.

Lepeltje, lepeltje: vouw de cups netjes in elkaar, zodat ze hun vorm behouden en hun ondersteunende werk kunnen blijven doen. Vouw de cups niet dubbel, hierdoor kunnen lelijke rimpels in de cups ontstaan. Dus gezellig lepeltje, lepeltje in de lade.

 

Badmode

Je badmode heeft ook zonder de zoute zee of het chloorwater van het zwembad heel wat te verduren. Zweet en zonnebrandcrème laten hun sporen na op het elastische materiaal. En wist je trouwens dat ook de zon ervoor kan zorgen dat de rek uit je bikini gaat? Spoel je badkleding uit na iedere draagbeurt.

De enige manier om je badkleding mooi te houden, is door deze met de hand te wassen. Zorg ervoor dat je een zacht wasmiddel gebruikt speciaal voor fijne was en gebruik koud water. Doe er een scheutje fijnwasmiddel bij en dompel je bikini of badpak een paar keer onder, zonder te schrobben of te wrijven. Dit beschadigt namelijk de stof.

Spoel het setje uit onder koud stromend water. Knijp zachtjes het overtollige water uit je badpak of bikini, maar zorg ervoor dat je hem niet uitwringt. Door te wringen kun je het materiaal beschadigen.
Leg een handdoek op de grond en rol je badpak of bikini er losjes in. Laat je badkleding niet in de zon drogen.

Dan nog een laatste tip: kijk uit met ruwe oppervlakken wanneer je gaat zitten, bijvoorbeeld de rand van het zwembad of rotsen. Vermijd de glijbaan, hoe leuk het ook is, je badmode is er doodsbang voor.

zoom add-bag pencil arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up bag caret-down caret-left caret-right caret-up check close down left minus plus right search star-half star up icon-whatsapp icon-tiktok