Geartsje_Qulotte_shapewear

Dankbaar!

– door Geartsje – 28 maart 2020

Wat een bijzondere weken zijn dit. Thuis met de kids aan de keukentafel; frans, rekenen en dictee. Krijg je toch weer meer inzicht in wat die schatjes op school leren.

Wat een bijzondere weken zijn dit. Thuis met de kids aan de keukentafel; frans, rekenen en dictee. Krijg je toch weer meer inzicht in wat die schatjes op school leren.

In de middag naar de ‘zaak’ voor de goede zaak. Op de fiets! Voor mijn verjaardag heb ik mezelf (met financiële steun van familie en vrienden?) een elektrische fiets cadeau gedaan.
Want dan kan ik in de zomer misschien een keer op de fiets een retourtje Akkrum – Gorredijk. Die wens komt ongewild sneller in vervulling dan verwacht. Wat is dat genieten. Zon op je hoofd, neus in de wind en trappen maar.
Alle verwarrende gedachten de revue laten passeren. En dan ben je zomaar helemaal fris op de plaats van bestemming. Waar ik deze week heel veel pakketjes mocht maken!

Gelukkig weten klanten ons met diverse wensen en behoeftes te vinden:
“Stuur me alsjeblieft een fijne pyjama”, “Heb je ook sportbh’s? Ik ga weer paardrijden”, “Heb je de nieuwste Prima Donna al binnen, mag ik die dan?” Enz..enz..

Onze tijd met elkaar als team hebben we daarom ook ingepland. Maandag bijgekletst met Trudy, Maartje en Anja en Mirjam (toen was de 3 persoons regel nog niet van kracht).

He liefst zouden we ff willen knuffelen met elkaar. WTF….3 weken geleden zaten we nog in Gent aan de champagne. En nu dit….angst, onzekerheid en verdriet. Unaniem besluiten we er het beste van te maken. Ook met Jellie nog een ochtend nieuwe plannen gemaakt. Maar waar is die stip aan de horizon…?! Dan maar paar foto’s maken om onze zinnen te verzetten.

Al die vragen die de hele week door mijn hoofd razen….Moeten we toch een webshop of niet. Blijven we open, gaan we dicht. Redden we het financieel. Na ons moeilijke jaar vorig jaar met de dubbele lasten van Joure. Komt er financiële hulp uit de regering voor ons of niet?

Inmiddels weten we dat wij winkeliers in de mode geen recht hebben op een TOGO (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren) Omdat de regering vind dat wij niet getroffen zijn ? Wij mochten immers open blijven…. Terwijl aan alle mensen met klem werd verzocht thuis te blijven en alleen voor hoog nodige zaken de deur uit te gaan. Tja, en hoe graag ik het zou willen, prachtige lingerie en badmode is niet hoognodig. Al is het wel mooi, fijn en troost gevend. Wat was ik toch trots op onze Mark. Volgens mij heeft hij zich even vergist, kan niet anders. Dit gaat hij nog wel rechttrekken.

Woensdag heb ik Hieke van teKiek! (onze wedsite bouwster) gevraagd een “knop” te maken zodat mensen (wie dan ook) die op onze site komen meteen met mij in contact kunnen komen, als ze dat willen.

En dan gebeurt het…De verzoekjes komen binnen. En er worden afspraken gepland. Personal shopping!
We bieden die service al jaren maar juist nu is het ECHT van toepassing.

Natuurlijk bellen familie, vrienden en trouwe klanten voor een afspraak. Die beseffen met name hoe lastig het is voor ons nu 80% van de omzet wegvalt omdat niemand durft te shoppen (begrijpelijk) terwijl de winkel gevuld is met nieuwe collectie waarvan nog 1/4 betaald moet worden.
De salarissen, huur en andere vaste lasten moeten gewoon wel worden betaald. Je zou het bijna vergeten, bij de lol die we beleven in de winkel dat het serieus business is. Dat het echt SERIEUS is merk je pas als er GEEN business is ?

Gelukkig melden zich ook “nieuwe” fans zich aan voor een personal shop afspraak via de app, omdat ze OOK een VET HEFTIGE weken hebben gehad en zichzelf willen verwennen met iets moois in een veilige omgeving, omringd door de mooiste lingerie waar je zorgen even vergeet. En ik kan shinen als lingerie adviseur, daar waar het allemaal mee begon. En dan is de cirkel rond…selecteren uit het uiteenlopende aanbod, presenteren in (sorry voor mijn arrogantie) de mooiste winkel van Friesland, adviseren in alle rust en ruimte….??

De omzet van afgelopen weken staat in schril contrast met de omzet die nodig is voor een bestaansrecht voor Qulotte. Het gat wat geslagen is de afgelopen weken halen we niet meer in. Maar we houden vol en zetten door. We hopen dat we binnenkort de deuren weer volledig open kunnen zetten.

Eerst maar even niet te ver vooruit kijken.
Morgen is een dag voor mijn 3 J’s (Johan, Josephine en Jan Jouke) ❤️
Maandag pakken we de draad weer op…
En gelukkig staan de eerste afspraken alweer gepland??

StaySafe, Houd moed en wees lief voor elkaar.
Veel liefs, Geartsje

En natuurlijk ook namens, Jellie, Anja, Trudy, Pietie, Maartje en Mirjam

PS: leuk nachthemdje heb ik aan op de foto hè?!
Is van Cyell, gemaakt van 100% viscose. We hebben nog maat 42 en 44 en het kost €79,95.
Als je wilt, hang ik ‘m maandagavond bij je aan de klink of doe ‘m voor je op de bus. ?

#lovemyjob

Meer blogs lezen? Leuk!

Meten = WetenWeet jij je bh maat?

Meten = WetenWeet jij je bh maat?

Meten = Weten. Weet jij je bh maat? - door Geartsje - 10 maart 2021Het vinden van comfortabele lingerie begint met vakkundig opmeten. Wist je dat 80% van de vrouwen nog steeds de verkeerde BH maat draagt? Het is vaak een ‘aha-erlebnis’ als je voor het eerst bij ons...

Lees meer
Twee kilo lichter in twee minuten?!

Twee kilo lichter in twee minuten?!

Geartsje van Qulotte doet een boekje open over shapewear:"Twee kilo lichter in twee minuten?!" Heerlijk! De feestmaand is weer aangebroken. Hoewel het dit jaar echt anders zal zijn en er minder feestjes, borrels en andere gezellige bijeenkomsten zijn, toch is het wel...

Lees meer
Maar ik heb wel een VET mooi bikini!

Maar ik heb wel een VET mooi bikini!

Maar ik heb wel een VET mooi bikini! -door Geartsje - zomer 2019 Best gek voor iemand zoals ik, die echt “NOT the perfect bikinibody” (zoals ik die op INSTA wel voorbij zie komen) heeft, toch van het adviseren van de juiste badmode mijn vak heb gemaakt. Of misschien...

Lees meer
Een krachtig en prachtig gevoel van moeder op dochter

Een krachtig en prachtig gevoel van moeder op dochter

Een krachtig en prachtig gevoel van moeder op dochter - door Geartsje - 13 februari 2020Natuurlijk is mijn moeder, net als alle andere moeders, heel speciaal. Zelfs zo speciaal dat zonder mijn moeder (ús Mem) Qulotte niet eens had bestaan. Want zij heeft mij de liefde...

Lees meer
“Beppe mat swimme” (Oma moet zwemmmen)

“Beppe mat swimme” (Oma moet zwemmmen)

"Beppe mat swimme" (Oma moet zwemmmen) - door Geartsje - januari 2019Vorige week in de kerstvakantie komt er een vlotte oma binnen met een puber kleindochter. “Jullie hebben zeker nog geen nieuwe badpakken? Mijn kleindochter wil vanmiddag graag naar Swimfun (Zwambad...

Lees meer
0