Geartsje_Qulotte_shapewear

Maar ik heb wel een VET mooi bikini!

door Geartsje – zomer 2019

Best gek voor iemand zoals ik, die echt “NOT the perfect bikinibody” (zoals ik die op INSTA wel voorbij zie komen) heeft, toch van het adviseren van de juiste badmode mijn vak heb gemaakt. Of misschien is dat niet gek?

By the way, over het perfecte bikinilijf gesproken. Zie tot mijn schrik op INSTA dat je lies weer ontbloot moet. Dat is mooi bij meisjes die de herhaling van baywatch zagen. Niet voor diegenen die zelf eind jaren tachtig als puber naar meneer Hasselhoff keken die toen al in de serie eigenlijk net zo oud als hun vader was.
De lies is gewoon niet zo’n mooi stukje mens (hoewel bij mannen misschien wel, nu ik erover nadenk) Maar goed onze collectie past zich aan aan de vraag en niet alleen aan mijn voorkeuren en afkeuren. Dus wie weet volgend jaar ook bij ons héél hoog opgesneden bikinislip. Time will tell…

Enfin…terug naar mijn niet ideale bikinilijf. Ik heb: (en ik ga dus nu een opsomming maken, zoals bijna alle dames dat doen vlak voor ze de bikini aandoen die ik ze adviseer. Ik luister dan aandachtig naar die opsomming en ga vervolgens, als ze de bikini aanheeft, de mooie punten aanhalen en trust me die heeft iedereeeeeeeen!)

  • Ik heb cellulitis op mijn bovenarmen en bovenbenen, hoewel ik het nu veel minder erg vind als “vroeger” omdat de rest toen nog strak was en het meer opviel.
  • Ik heb een enorm littekens op mijn buik van mijn navel tot mijn schaambeen (goedaardig gezwel uit mijn darmen verwijderd) die door mijn zwangerschappen enorm is uitgerekt. Toch heeft die korte periode van onzekerheid van destijds me veel gebracht. Door het besef van sterfelijkheid kijk je toch anders naar de wereld. Dus BOEIE (stopwoord van mijn zoon van 9) ‘t is maar een litteken.
  • Ik heb achter op mijn schouders een gek kuiltje. Alsof mijn vel aan het bot is blijven plakken. Mijn moeder èn mijn dochter hebben het ook en dan heeft het ook wel weer iets speciaals.
  • Ik ben voor mijn doen echt te zwaar……. Die extra kilo’s die ik nu heb gaan op mijn heupen en buik wonen maar dan niet op zo’n charmante zandloper manier maar meer als een soort “zadeltassen” zoals de Belgen het noemen.
  • Ik word rood, krijg mega veel sproeten en als ik mijn decolleté niet om het uur met factor 50 insmeer krijg ik allemaal blaasjes. Dus absoluut geen egaal mooi bruin kleurtje voor mij. Ook dat heb ik niet mee.

Allemaal VET zielig voor mij…boehoe!!

Wat ik wel heb..? Over mijn mooie en aantrekkelijke eigenschappen laat ik me niet uit. Die zijn er heus dat weet ik wel! Maar zo gek dat ik die even helemaal vergeet, die eerste 5 minuten als ik mijn strandjurk uitdoe en in mijn bikini op het strand of langs het zwembad sta. Herkenbaar?

Wat ik wel heb: een mega mooie bikini (offcourse) waarin mijn lijf zoals het is en zoals ik er toch van hou perfect in uitkomt. En… een heel tevreden SMILE.
Tijdens duurlooptrainingen (jaja dit lijf heeft ooit een marathon volbracht) heb ik geleerd dat als je geforceerd lacht je brein kan denken dat het echt leuk is.
En diezelfde fake SMILE helpt me dan die eerste paar schreden in mijn bikini in het openbaar te maken.

Wat je geeft is wat je krijgt; ik SMILE en denk heel hard: “WAT HEB IK EEN MOOI BIKINILIJF” je ziet mijn collega strandgenoten kijken (als ze kijken, maar meestal kijken ze natuurlijk niet) met een blik van “wat een tevreden vrouw met al haar onvolkomenheden en haar badass bikini en haar Smile.”

En dan komt het allemaal goed!

‘T is maar een tip…!

Wees tevreden met je lijf met al haar onvolkomenheden, sommige dingen had je kunnen voorkomen of kunnen veranderen andere dingen hebben jij en je lijf samen meegemaakt en kun je niks aan doen. Ze maken je wie je nu bent! Toch moet je het er mee doen; we krijgen maar 1 lijf en 1 leven. Geniet! En show die mooie bikini/badpak je hebt ‘m immers met zorg (bij ons) uitgezocht.
Laat de andere mensen om je heen ervan meegenieten.

Liefs, Geartsje

Meer blogs lezen? Leuk!

Meten = WetenWeet jij je bh maat?

Meten = WetenWeet jij je bh maat?

Meten = Weten. Weet jij je bh maat? - door Geartsje - 10 maart 2021Het vinden van comfortabele lingerie begint met vakkundig opmeten. Wist je dat 80% van de vrouwen nog steeds de verkeerde BH maat draagt? Het is vaak een ‘aha-erlebnis’ als je voor het eerst bij ons...

Lees meer
Twee kilo lichter in twee minuten?!

Twee kilo lichter in twee minuten?!

Geartsje van Qulotte doet een boekje open over shapewear:"Twee kilo lichter in twee minuten?!" Heerlijk! De feestmaand is weer aangebroken. Hoewel het dit jaar echt anders zal zijn en er minder feestjes, borrels en andere gezellige bijeenkomsten zijn, toch is het wel...

Lees meer
Dankbaar

Dankbaar

Dankbaar! - door Geartsje - 28 maart 2020 Wat een bijzondere weken zijn dit. Thuis met de kids aan de keukentafel; frans, rekenen en dictee. Krijg je toch weer meer inzicht in wat die schatjes op school leren. Wat een bijzondere weken zijn dit. Thuis met de kids aan...

Lees meer
Een krachtig en prachtig gevoel van moeder op dochter

Een krachtig en prachtig gevoel van moeder op dochter

Een krachtig en prachtig gevoel van moeder op dochter - door Geartsje - 13 februari 2020Natuurlijk is mijn moeder, net als alle andere moeders, heel speciaal. Zelfs zo speciaal dat zonder mijn moeder (ús Mem) Qulotte niet eens had bestaan. Want zij heeft mij de liefde...

Lees meer
“Beppe mat swimme” (Oma moet zwemmmen)

“Beppe mat swimme” (Oma moet zwemmmen)

"Beppe mat swimme" (Oma moet zwemmmen) - door Geartsje - januari 2019Vorige week in de kerstvakantie komt er een vlotte oma binnen met een puber kleindochter. “Jullie hebben zeker nog geen nieuwe badpakken? Mijn kleindochter wil vanmiddag graag naar Swimfun (Zwambad...

Lees meer
0