Geartsje_Qulotte_shapewear

“Beppe mat swimme” (Oma moet zwemmmen)

– door Geartsje – januari 2019

Vorige week in de kerstvakantie komt er een vlotte oma binnen met een puber kleindochter. “Jullie hebben zeker nog geen nieuwe badpakken? Mijn kleindochter wil vanmiddag graag naar Swimfun (Zwambad in Joure) maar als ik geen badpak heb wordt ‘t niks” zegt oma.
“Nou, dat komt goed uit, we hebben gister een hele nieuwe collectie binnen gekregen” antwoord ik enthousiast.

Vorige week in de kerstvakantie komt er een vlotte oma binnen met een puber kleindochter. “Jullie hebben zeker nog geen nieuwe badpakken? Mijn kleindochter wil vanmiddag graag naar Swimfun (Zwambad in Joure) maar als ik geen badpak heb wordt ‘t niks” zegt oma.
“Nou, dat komt goed uit, we hebben gister een hele nieuwe collectie binnen gekregen.” Antwoord ik enthousiast.
Oma loopt naar het rek basis zwempakken pakt er half eentje uit en vraagt met een niet echt vrolijke blik “deze?”.
“Nee, die niet” zeg ik. “Die zijn van de dames van de zwemclub. Die komen hier ook voor een badpak” de oma kijkt me beetje geïrriteerd aan. Ik voeg er aan toe “voor wat oudere dames”.
“Oh zoals mijn moeder die is 90 en gaat elke week met haar vriendinnen zwemmen” zegt ze opgelucht.
Ze laat het badpak los. “Ik zie u meer in één van deze nieuwe badpakken van Cyell” terwijl ik dat zeg pak ik er eentje uit het rek. “Och heden nee” zegt oma “veel te hoog opgesneden!”. (Dit horen we dus wekelijks)
“Nou dat valt best mee” zeg ik. “Deze loopt juist mooi met het been mee waardoor deze opties verlengt” ik zie dat die opmerking oma wel aanspreekt.

De puber kleindochter houd zich afzijdig, zou het dan toch niks worden met het zwemuitje met Beppe?
“En al die bonte kleuren, niks voor mij” gooit oma in de strijd. “Hoezo” zeg ik, tikje brutaal; “de kleuren in dit badpak komen ook terug in uw sjaal!”
De oma kan alleen maar bevestigend knikken.
“Och”, zegt ze; “en kijk eens naar die flappen over de borst. Al die poeha moet ik niet!”. Ik had in mijn enthousiasme een d-cup uit het rek gepakt en deze oma kan dat zeker niet vullen, had ik al kunnen zien.
Foutje van mij! Snel pak ik dezelfde in een kleinere cup en laat zien dat de “flappen” er dan niet op zitten. De kleindochter brengt de redding en zegt resoluut. “Ik vind ‘m mooi, waarom trekt oma ‘m gewoon niet even aan?”

Tot mijn verbazing pak oma het badpak uit mijn handen en loopt schoorvoetend naar de paskamer, terwijl ze mompelt “moet alles ook nog uit…” Ik geef de kleindochter een knipoog “so far so good”. Al snel horen we kreten uit het pashok: “Och nee hoor, dit is niks”. Ik vraag: “Heeft u ‘m nu al aan?”. “Nee nog niet, ik heb mijn trui nog aan.” De kleindochter en ik moeten een beetje gniffelen.
Ik zeg: “Als u ‘m aan heeft komen we keuren”. Het blijft een tijdje stil. De kleindochter besluit om alvast te kijken hoe de vlag erbij hangt. Ik hoor ze een tijdje tegen elkaar roezemoezen, de geluiden klinken hoopvol. Ik kom er even bij staan. Het enige wat oma tegen me zegt is: “de bandjes moeten een beetje versteld”.
Ik verstel de bandjes op de juiste maat en vraag optimistisch: “En? Eerlijk zeggen! Hoe vind u ‘m?”
De kleindochter kijkt blij. Oma kijkt nog een keer kritisch in de spiegel en zegt: “Valt me niet tegen”.
Ik haal een ander badpak uit het rek en vertel dat die ook net nieuw is. Hij heeft een bijzondere pasvorm. Ik vraag oma of ze ‘m voor mij wil passen. Zodat ik ook kan zien hoe die zit.
Eerlijk gezegd vind ik in dit stadium van het verkoopgesprek (naar woord) dat het enthousiasme nu van de klant uit moet gaan. Ik heb mijn best gedaan. Mijn taak is om iets te vinden wat bij de klant past qua wens, smaak en maat. En ik vind dat ik daarin ben geslaagd (en de kleindochter ook).
Ik geef het badpak aan oma en loop naar een andere dame die inmiddels binnen is gekomen. De kleindochter gaat even naar het toilet. Het duurt niet lang of oma roept uit het pashokje: “Deze vind ik nog mooier!”. Ze trekt zelf het gordijn open en laat het badpak trots aan ons zien. De kleindochter en ik kunnen het alleen maar beamen. Prachtig!!! “Beppe gjit swimmen!” Zeg ik.

Binnen No time staat oma opgelucht en blij bij de kassa met haar nieuwe aanwinst. Ik zeg dat dit soort zwempakken niet zo gek zijn op glijbanen. “Als u toch besluit om vanmiddag samen van de glijbaan te gaan, doe het badpak dan even bovenaan de trap tussen uw billen.”

Lachend verlaten oma en kleindochter het pand. “Have Swim fun Ladies!” Roep ik ze nog na.

Meer blogs lezen? Leuk!

Meten = WetenWeet jij je bh maat?

Meten = WetenWeet jij je bh maat?

Meten = Weten. Weet jij je bh maat? - door Geartsje - 10 maart 2021Het vinden van comfortabele lingerie begint met vakkundig opmeten. Wist je dat 80% van de vrouwen nog steeds de verkeerde BH maat draagt? Het is vaak een ‘aha-erlebnis’ als je voor het eerst bij ons...

Lees meer
Twee kilo lichter in twee minuten?!

Twee kilo lichter in twee minuten?!

Geartsje van Qulotte doet een boekje open over shapewear:"Twee kilo lichter in twee minuten?!" Heerlijk! De feestmaand is weer aangebroken. Hoewel het dit jaar echt anders zal zijn en er minder feestjes, borrels en andere gezellige bijeenkomsten zijn, toch is het wel...

Lees meer
Dankbaar

Dankbaar

Dankbaar! - door Geartsje - 28 maart 2020 Wat een bijzondere weken zijn dit. Thuis met de kids aan de keukentafel; frans, rekenen en dictee. Krijg je toch weer meer inzicht in wat die schatjes op school leren. Wat een bijzondere weken zijn dit. Thuis met de kids aan...

Lees meer
Maar ik heb wel een VET mooi bikini!

Maar ik heb wel een VET mooi bikini!

Maar ik heb wel een VET mooi bikini! -door Geartsje - zomer 2019 Best gek voor iemand zoals ik, die echt “NOT the perfect bikinibody” (zoals ik die op INSTA wel voorbij zie komen) heeft, toch van het adviseren van de juiste badmode mijn vak heb gemaakt. Of misschien...

Lees meer
Een krachtig en prachtig gevoel van moeder op dochter

Een krachtig en prachtig gevoel van moeder op dochter

Een krachtig en prachtig gevoel van moeder op dochter - door Geartsje - 13 februari 2020Natuurlijk is mijn moeder, net als alle andere moeders, heel speciaal. Zelfs zo speciaal dat zonder mijn moeder (ús Mem) Qulotte niet eens had bestaan. Want zij heeft mij de liefde...

Lees meer
0